woning

MAAK JE WONING ENERGIENEUTRAAL
DURVEN-DENKEN-DOEN

      DURVEN
U heeft een woning en wil deze energieneutraal maken, maar u twijfelt of dit wel haalbaar is, en wie dat kan begeleiden en uitvoeren.
–    Kennismaking
Nodig ons dan uit voor een kennismaking waarin we de wensen en mogelijkheden van uw woning bespreken. Aan de hand van onze presentatie worden mogelijke maatregelen en kosten geschetst. Voor de bespreking dient uw energierekening beschikbaar te zijn. Om een gemiddelde hoekwoning energieneutraal te maken dient rekening gehouden te worden met een investering van 20.000 tot 60.000 €. Aan het bezoek zijn geen kosten verbonden.

     DENKEN
D-IA presenteert aan U een energie schetsontwerp op basis van door U verstrekte gegevens en wensen. Het schetsontwerp geeft direct inzicht in de treffen maatregelen, besparingen en kosten met eventuele varianten.
–    Energie schetsontwerp
–    Stappenplan
–    Financiering en subsidie
Tijdens de presentatie wordt technische informatie verstrekt over maatregelen als warmtepompen, zonnepanelen, ventilatiesystemen en isolatie mogelijkheden. De maatregelen worden in een stappenplan gezet zodat niet meteen alles uitgevoerd hoeft te worden maar energieneutraliteit uiteindelijk wel bereikt kan worden tegen de laagste kosten.
Tevens worden de subsidie mogelijkheden, financiering en eventuele doe-het-zelf maatregelen besproken.
Energie schetsontwerp, stappenplan en financiering worden vastgelegd in een notitie.

     DOEN
Voor uitvoering wordt een werkomschrijving gemaakt van de uit te voeren maatregelen. Met deze werkomschrijving worden offertes aangevraagd voor uitvoering.
–    Werkomschrijving
–    Offertes
–    Uitvoering
–    Controle metingen
D-IA werkt samen met architect, binnenhuisarchitect, visualisatie en bouwbegeleiding zodat uitgebreide en complexe vernieuwbouw gerealiseerd kan worden. Voor controles en toetsing beschikt D-IA over diverse instrumenten als voor thermografie, luchtflow, thermisch-comfortmetingen en blowerdoor-test.

Deze slider geeft de maatregelen, energiebesparing en investering om een jaren ’70 hoekwoning te renoveren naar een energieneutrale woning.